Oxigenoterapie la caine si pisica

dec. 3, 12 • EvenimenteNo CommentsRead More »
Centrul medical veterinar VET CARE CLINIC va pune la dispozitie, la domiciliul pacientului sau in cadrul cabinetului nostru,ultima achizitie medicala realizata de catre echipa noastra: OXIGENOTERAPIE. Dorinta si necesitatea desfasurarii unei activitati medicale complexe, precum si abordarea in conditii de inalta performanta a cazuisticii, a generat aceasta achizitie medicala ale carei indicatii sunt de real interes in medicina veterinara de urgenta. Insuficienta respiratorie este incapacitatea sistemului respirator de a-si mentine functia sa principala: oxigenarea sangelui venos si eliminarea bioxidului de carbon. Sistemul respirator cuprinde:
  • Pulmonul care asigura aportul de oxigen,eliminarea bioxidului de carbon si schimbul celor doua gaze la nivelul membranei alveolo-capilare.
  • Componenta circulatorie asigura transportul gazelor.
  • Componenta tisulara la nivelul careia se consuma oxigen si se elibereaza bioxidul de carbon in cursul metabolismului celular.
De cele mai multe ori odata stabilit diagnosticul de insuficienta respiratorie se impune terapia intensiva de urgenta,insuficienta respiratorie fiind o boala cu risc vital pentru pacient. Oxigenarea necorespunzatoare a tesuturilor impune cresterea concentratiei oxigenului in aerul inspirat. Oxigenoterapia se aplica in:
  • Hipoxie de cauza pulmonara;
  • Hipoxii cosecutive tulburarilor in captarea si transportul oxigenului la tesuturi.
    Concentratorul de oxigen achizitionat de catre centrul nostru veterinar este utilizabil in:
  • Cabinet;
  • Domiciliul pacientului/beneficiaza de un sistem de transport tip Troller.
Concentratorul de oxigen din dotarea centrului nostru poate produce oxigen 24h din 24h, are un debit reglabil 0-5 litri/min si directioneaza oxigenul catre pacient pe cale nazala cu ajutorul unei canule/masti putand fi racordat dupa caz si la cusca de oxigen.
Va stam la dispozitie la adresa cabinetului nostrul din calea Serban Voda nr. 286, Bl. 3A, Sc. B, Ap. 36, Sector 4, Bucuresti, langa metrou Eroii Revolutiei, intersectia cu bulevardul Pieptanari. Pentru intrebari si urgente veterinare ne puteti suna si la tel. 0762.637.206, 0740.965.250 sau tel fix 021.337.23.80

Tags: , , , , ,

Comments are closed.